Article

Življenje brez difuzorja

Moj dragi difuzor (aroma-izparilnik/vlažilec zraka, kakor mu pač kdo reče), ki sem ga prejela skupaj z olji ob prvem naročilu, je nehal ustrezno delovati. Hladna para, ki je bistvo njegovega delovanja, ne puha več ven. Samo voda še rahlo brbota. Zdaj sem že skoraj dva tedna brez njega… In moram priznati, da ga prav pogrešam. Neverjetno, kako sem se ga navadila uporabljati v vsakdanjem življenju.

“Mi je hecno, kako ti difuzor manjka, sama pa sploh ne vem, kaj bi delala z njim.” Komentar ene prijateljice na moje tožbe o pokvarjenem difuzorju. 🙂 Jap, njegova uporaba oziroma učinki uporabe so mi zlezli pod kožo. Ni fora samo v lepo dišečem stanovanju in eni na videz lepi zadevici, iz katere se kadi para. Gre za celo znanost aromaterapije, o kateri še sama vem zelo malo. Se še učim. Ampak vidim rezultate, zadeva dejansko deluje.

In kakšen je naš običajni dan z delujočim difuzorjem? Zjutraj se zbudim in si zaželim nekaj za poživitev, zbistritev, predvsem pa za dober in vesel štart v novi dan. Za ta namen so meni osebno odlični citrusi v kombinaciji z oljno mešanico Joy. Ob vohanju veselega olja ne morem biti žalostna ali jezna. 🙂 Zelo dober za začetek dneva je tudi pepermint (poprova meta), deluje kot poživilo na telo in glavo, in to samo z vonjanjem.

 

Ko se z možem spraviva vsak za svoj računalnik, ponavadi difuziram ali limono za večjo koncentracijo ali stress away za lažje obvladovanje stresnih situacij (ali določenih oseb ;)) Ko začne mož kihati, gre v difuzor mešanica limone, sivke in peperminta. Ko se kdo od nas slabo počuti, pridejo prav kapljice oljne mešanice Thieves ali čajevec ali Purification. Ko kuhamo kaj z močnim vonjem ali dobimo obisk kadilca in celo stanovanje po tem smrdi, spet pride na vrsto Purification ali limona. Oboje vpije slabe vonjave.

Ko nas zvečer začnejo obletavati komarji, uporabim limonsko travo, sivko, čajevec ali kar oljno mešanico iz teh olj. Še bi lahko naštevala priložnosti in ideje za uporabo difuzorja. Ko pa pridemo do konca dneva, ko je čas za umiritev in boljši spanec, pa obožujem cedro (tudi sivko, ampak cedra mi trenutno ful diši in z njo spimo ko polhi) za umiritev preveč aktivnih otrok pa Peace&Calming.

Zdaj je pa mogoče malo bolj jasno, zakaj mi difuzor tako manjka, ane 😉 Postala sem pravi aromafrik, hehe. Ker je še v garanciji, bom poskusila uveljavljati le-to. In upam na hitro rešitev (sporočim). Sicer pa se že spogledujem z novimi. Ta čas pa mi željo oziroma potrebo po aromaterapiji za silo izpolnjuje verižica z obeskom, na katerega kapnem kapljico izbranega olja in jo nosim okoli vratu čez dan. Pomanjkljivost tega je, da imam neposredno korist od tega samo jaz (ostali samo posredno, ker imajo skulirano in mirno mene, hehe).

difuzor ogrlica

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)