Article

Zakaj so otroci med vikendom tako zgodnji?

Neverjetno, res. Odkar imamo šolarko, ki je že od rojstva dalje bila bolj budni kot zaspani dojenček, malček in predšolski otrok, se pa zdaj, ko je treba biti 10 do osmih v šoli, vsako jutro med tednom komaj komaj vstanemo ob pol sedmih. Prej, ko še nismo bili vezani na jutranjo budilko ob točno določeni uri, smo spali, kakor dolgo smo pač spali (zahvaljujoč, da nobenemu ni treba hitet nekam v službo). Zadnje leto vrtca je že začela podaljševati jutranje spanje, seveda med tednom, tako da smo včasih tudi zamudili zajtrk v vrtcu. Ampak ok, ni bilo hude panike. Je pač jedla doma in se potem odpravila v vrtec igrat.

Ampak… ko pa pride sobota, pa čeprav ob petkih ne hitimo v posteljo (glavno, da zaspita nekje do pol devetih), sta obe budni že pred pol sedmo. Včasih celo ob šestih. Ali prej! :O Ker sem sama jutranji tip, me to niti ne moti preveč. Sploh ker me (če me) zbudita s prepevanjem. Ni lepše budilke. Potem pa zapreta vrata od sobe in se začneta igrati. Načeloma bi lahko še malo dremala, ampak ne morem.

Peace&calming v delovanju

Peace&calming v delovanju, za miren odhod v deželo sanj

Zdaj sem začela prakticirati naslednjo zadevo. Kadar želim, da dobro spita ponoči (kar načeloma pri nas ni več problem, sem zelo hvaležna za to!) in da malo dlje potegneta zjutraj (da lažje zdržita čez dan), jima zvečer namažem na podplate razredčeno sivkino olje in v njuni sobici za 15 minut difuziram posebno oljno mešanico za umiritev in sprostitev. Včeraj sem to naredila in danes sta se spali neprekinjeno skoraj do sedmih. Jaz sem zadovoljna! Itak sem budna že od šestih in sem imela slabo uro časa za sebe oziroma za tale blog, hehe 🙂

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)