Article

Sirup za hujšanje?

Mmmmhmmm, sliši se fajn 🙂 Našla sem ga tukaj. In seveda morala takoj preizkusiti. Kakšen gram maščobe bi še lahko komot pogrešala, hehe. Hren in ingver se mi že dva meseca valjata po hladilniku in ne gresta v promet. Limone, cimet in med pa so tudi stalno prisotni v naši kuhinji. Podoben recept sem delala že jeseni, kot preventivo pred boleznimi.

Zaštartam blender in dodajam sestavine po receptu: najprej hren in ingver, potem limonin sok in cimet ter na koncu še med. Vse skupaj dobro zmešam, pride takšna svetlo rjava pacasta dokaj tekoča zmes, jo prelijem v stekleni kozarec, zraven pa zaradi močnega hrena še malo jokam. Čiščenje solznih kanalov je tudi koristno, ane.

Potem pa zberem pogum in poskusim ta “sirup” samo s konico jezika. Aaauuuuč. Kako peče!! Kdo lahko poje dve žlici tega pred vsakim obrokom, kot je napisano v zgornjem receptu (linku)? Jaz žal ne… 🙁 Zdaj sem ga pustila odprtega na kuhinjskem pultu, če se bo malo “razkadil”… In upam, da bo uporaben, ne toliko zaradi tiste obljube o topljenju maščobe, ampak predvsem zaradi vseh vitaminov, mineralov in drugih koristnih snovi, ki so zmešane skupaj v tem kozarcu. Mogoče pa si v nedeljo na velikonočnem zajtrku na kruh in šunko namažem in pojem… hehehe…. In potem brez greha še dva kosa potice. 😀 Wish me luck. 😉

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)