Article

Seneni nahod

Ooooh, veselje! Spet je čas kihanja, smrkanja in solzenja zaradi obilice cvetnega prahu v zraku. Tu je še posebej na udaru moj mož, ko enkrat začne kihat, zlepa ne neha. Prejšnja leta je zadevo obvladoval z lekarniškimi pripravki (Claritine), vendar se mu je po njih grozno spalo, ostalih stranskih učinkov pa raje sploh nisva brala (ja, včasih je lažje živeti, da si preprosto zatisneš oči in potem tega več ni, ane).

Ker pa sva oba navdušenca nad naravnimi rešitvami (no, navdušenec sem jaz, mož pa me pri tem podpira ;)), sem iskala druge načine obvladovanja te senene nadloge. Oba sva namreč proti prekomernemu uživanju alopatskih zdravil, sploh če obstaja naravna in zdrava alternativa.

Skratka, kako sva se rešila nenehnega jemanja klaritina? Lani jeseni sva se (končno) odpravila na bioresonančne terapije, ki so najprej pri obeh pokazale določene alergije in jih nato tudi umirile, letos pa si pri napadih kihanja in smrkanja pomagava še z eteričnimi olji. Itak 🙂 Moje življenje bi bilo brez njih naenkrat kar precej bolj zakomplicirano. Toliko stvari mi rešujejo in izboljšujejo, da si resnično ne znam več (oziroma nočem!) predstavljati vsakodnevnega tempa brez njih.

Za lajšanje alergij na cvetni prah sem naredila mešanico sivke, poprove mete in limone. Par kapljic vsakega olja sem zmešala z osnovnim oljem in prelila v stekleničko z roll-on pokrovčkom. Kadar me začne srbeti v nosu in siliti na kihanje, si namažem to mešanico olj pod nosom, po in okoli nosu (pri tem je treba paziti na fototoksičnost limone). Zjutraj in zvečer pa si namažem podplate. Če sem doma, dam kapljico vsakega od teh olj v difuzor in izparevam v zrak. Učinek olajšanja je takojšen! Roll-on s sivko, limono in poprovo meto pa gre zdaj vsepovsod z mano. In smo vsi zadovoljni 🙂

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)