Article

Sanjske trepalnice

Zadnje čase opažam, da se ženski del populacije vedno bolj poslužuje umetnega podaljševanja trepalnic. Kar mi je sicer prav všeč in se tudi sama spogledujem s to idejo, ampak končna odločitev in akcija pa kar ne padeta na plodna tla 🙂 Med tem, ko čakam na to, pa med brskanjem po internetu naletim na domači serum za nego in rast trepalnic. Moje navdušenje nad domačimi zvarki (sploh, če vsebujejo eterična olja), je razlog, da se zadeve hitro lotim in jo preizkusim. Še posebno takrat, ko so vse sestavine doma in na voljo.

Že lani sem pisala o negi trepalnic z dodatkom eteričnega olja sivke v maskaro in tega se še vedno poslužujem. Poleg prijetnega vonja ob nanašanju maskare sivkino olje tudi skrbi za daljšo obstojnost maskare ter neguje trepalnice, pa tudi maskara mi ne draži oči. Nekega opaznega volumna samih trepalnic zaradi tega sicer nisem opazila, je pa tudi res, da sem zelo neredna uporabnica maskare.

OOla lashes-pin-2

Ker pa bi vseeno rada malo bolj okrepila trepalnice, brez vsakodnevnega mazanja maskare ali umetnega podaljševanja, je nastal tale serum za lepše in bolj goste trepalnice. Potrebujemo samo:
– jojobino olje in
– nekaj kapljic eteričnega olja sivke, cedre in rožmarina. Vsi trije namreč spodbujajo rast trepalnic.

Nanašal bi se naj s čisto metlico od kakšne stare maskare, ampak meni se bolje obnese, da kar namažem s prsti po veki in trepalnicah, seveda z zaprtimi očmi. Ne želimo si dobiti olja v oči. Če pa se to slučajno zgodi, pa speremo oziroma razredčimo z osnovnim oljem, nikakor ne z vodo, ker ne bo pomagalo. Olja in voda se namreč ne marajo.

Ideja o tem serumu in fotka sta sposojeni od tu.

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)