Article

Prestara si za…

Spodnje besedilo mi je posredovala prijateljica in je tako dobro zapisan, da ga enostavno moram deliti na blogu. Upam, da te razbremeni in polepša dan 🙂

Prestara si, da bi bila tiho! In samo kimala z glavo ter se strinjala z vsem, čeprav v sebi čutiš, da se nekaj ne sklada s tabo. Ko vidiš, da nekaj ni v redu, povej to na glas, izrazi svoje mnenje. Življenje je prekratko, da bi bila tiho!

Prestara si, da bi se obremenjevala s tem, kaj si mislijo drugi! Čeprav se tega morda niti ne zavedaš, se podzavestno obremenjuješ s tem, kako boš izpadla pred drugimi. Kaj boš rekla in kako boš izgledala. Pa kaj, če imaš skuštrane lase, pa kaj, če koža ni popolna, pa kaj, če včasih rečeš nekaj, kar se sliši neumno? Sprejmi se in bodi zadovoljna v svoji koži. Klasično vprašanje: “Kaj bodo sosedje rekli?” naj bo le spomin na stare čase, ko so se ljudje obremenjevali z nepotrebnimi stvarmi, ki so jim kratile užitke življenja. Prav tako vzpostavi selektivni sluh za tiste ljudi, ki radi kritizirajo.

Prestara si, da bi se oblačila neudobno! Naj te nič v življenju ne obremenjuje in upočasnjuje, niti neudobna obutev!

Prestara si, da bi se opravičevala za (obvladljivi) nered v hiši. Seveda bi bili vsi zadovoljni, če bi lahko imeli doma ves čas popoln red in čistočo. A žal je življenje prekratko, da bi ves čas skrbeli, da živimo sterilno.

Prestara si, da bi se družila z ljudmi, ki ti ne odgovarjajo! Vsi ljudje pač ne gremo skupaj, zakaj torej trpeti po nepotrebnem z ljudmi, s katerimi se ne razumeš in ne govoriš skupnega jezika. Obkroži se z ljudmi, s katerimi se lahko zabavaš, si medsebojno pomagaš in narediš nekaj dobrega.

Niti slučajno pa nikoli nisi prestara za uživanje in zajemanje življenja s polno žlico!”

💞💕💗💓💖😘

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)