Article

Past za mušice

Oh, kako sovražim biološke odpadke na svojem kuhinjskem pultu. Ne, nimam posebnega koša za te odpadke, ker se mi še bolj gnusi večdnevno pacanje le-teh v zaprti posodi. Moj plan je dnevno odstranjevanje bioloških odpadkov v kanto. Plan, ja… Realnost je malo drugačna… S posebnim namenom je na kuhinjskem pultu zelo majhna posoda za te odpadke, da je hitro polna in s tem pripravljena na praznenje v zabojnik zunaj hiše. Ampak ta posoda se tako trdno drži mojega pulta, da je včasih več dni polno naložena in kot taka seveda raj za vinske mušice.

Oh, ja… vinske mušice! To je pa druga stvar, ki mi je zelo neljuba. Zdi se, da nastajajo kar v zraku. Nikoli jih ne zmanjka. Ko umaknem posodo z odpadki, se jih usuje ven, na pult, ploščice, omare, okno… Najlažje je, da jih takrat pač posesam. To ima v kratkem času še največji efekt.

Zdaj pa sem zahvaljujoč Pinterestu odkrila eno zanimivo in sila preprosto past za ta mala nadležna bitja, proti katerim sicer nimam nič, dokler živijo izven moje kuhinje in hrane.

Rabimo kozarec, jaz sem uporabila kar enega praznega od medu, odstranila pokrov, zvila velik kos papirja v obliko tulca in ga prilagodila, da se lepo prilega odprtini kozarca. V kozarec pa zlila za dva prsta jabolčnega kisa (kar navadnega iz trgovine) in dodala dve rezini banane skupaj z olupkom.
 4
Past je nastavljena, zdaj čakam na efekt. In po desetih minutah na pultu je notri že ena mušica, juhuu! Seveda je predpogoj, da umakneš vse ostale vire hrane in stvari, ki jim dišijo. Torej je bil tokrat sprehod do kante neizbežen.

In dva tedna kasneje? Skoraj nič več mušic v kuhinji! “Skoraj” zato, ker vsako jutro sočimo zelenjavo in sadje in odpadki ne najdejo takoj poti do kante…

IMG_2658

V času objave tega prispevka je tale past na našem pultu že cca dva meseca. In še vedno, čeprav smo sredi mrzle snežene zime, lepo služi svojemu namenu.

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)