Article

Osvežilno limonino pecivo

Ugotavljam, da je peka peciva brez jajc in mleka ter z brezglutensko moko prav enostavna. Malo sestavin, enostaven postopek in prav okusen rezultat. Seveda upoštevajoč, da že pol leta ne jem navadnega sladkorja in običajnega peciva, zaradi česar se mi je okus malo “zresetiral”. A, ko vsi ostali poizkusijo moje “stvaritve brez vsega”, so vedno prijetno presenečeni nad okusom in sestavo.

Slednji recept sem našla na temle blogu, ki me je navdušil s preprostostjo receptov, ki so v večini primerni moji dieti.

Kaj potrebujemo:
1 skodelico (3 dcl) riževe moke (ali druge moke po izbiri)
sok 2 limon
4 žlice agavinega sirupa
2 žlici kokosovega olja
½ žličke vanilje
1 žličko pecilnega praška
½ žličke sode bikarbone
1 skodelico ribeza ali borovnic ali malin

Kako naredimo:
– Pečico segrejemo na 180º C.
– Riževi moki postopoma dodajamo limonin sok, agavin sirup, kokosovo olje ter vanilijo in vse skupaj dobro premešamo, da dobimo homogeno maso. Po potrebi dodamo tekočino, če je masa presuha, mora biti bolj tekoča kot suha.
– Dodamo ji pecilni prašek, sodo bikarbono in vse narahlo še dodatno premešamo.
– Pripravljeno maso razporedimo na peki papirju v pekaču (na debelino približno 1 cm) in po vrhu potresemo sadje. Jaz običajno uporabim zmrznjene borovnice.

Pečemo cca 30 minut oz. toliko časa, da pecivo nekoliko porjavi. Ohladimo in razrežemo na rezine. Najboljše je isti dan, v zaprti posodi pa počaka še kak dan ali dva (samo ne pri meni ;)).

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)