Article

Naravno barvanje las 2. del

Mineva že drugo leto mojega prakticiranja naravnega barvanja las in zdi se mi, da je čas za en kratek povzetek moje izkušnje. Spodaj je fotka umetno posvetljenih las, ki sem jih začela barvati s Senno in Amlo, nato pa postopoma začela dodajat še Kano in Indigo.

Levo – prvič nanos mešanice Senne in Amle
Desno – po 2 letih redne uporabe mešanice Kane, Indiga, Senne in Amle

Plusi so isti in še nekaj dodatnih zraven:
– ni alergij in nadležne srbečice oz pekočega občutka ob in po barvanju
– posledica so močnejši in lepši lasje
– ni neprijetnega vonja in glavobola zaradi kemikalij
– precej manj je razcepljenih konic in s tem tudi manj potrebe po striženju le-teh (prej sem obiskovala frizerja na 2 meseca, sedaj 3-4x letno)
– narastka se skoraj ne vidi, ker se barva lepo “vpije” v lase in ni tiste črte med kemično pobarvanimi in novo zraslimi lasmi. To pomeni, da se barvam na cca 3 do 4 mesece oz. takrat ko se posamezni sivi lasje že RES opazno ven svetijo
– cenovno ne pride skoraj nič dražje kot nakup običajne barve za lase
– ker ostajam pri bolj ali manj istem receptu oz. razmerju barv, ki jih zmešam skupaj, ni potrebe po barvanju celotne glave. Zmes si tako nanesem samo na narastek, ostanek zmesi pa razporedim po preostali dolžini las, brez obremenjevanja, če ostane kakšen pramen las nepobarvan. Na koncu se nič ne vidi, da konic nisem na novo prebarvala (desna fotka zgoraj – 1 mesec po barvanju).
– ni spiranja barve ampak se nekaj dni po nanosu le-ta še okrepi in razvije.
– Tudi 2 tedna morja in sonca niso naredili škode lasem. Običajno sem namreč prišla iz morskega dopusta s suhimi in čisto razbarvanimi lasmi.

Kaj pa minusi? Ostajajo isti, kot v mojem prvem zapisu, ampak jih je bistveno manj kot plusov:
– še vedno je časovno zamudno oz potrebno planiranje dva dni prej
– še vedno je vonj zmesi precej močan, čeprav sem se ga navadila in ne moti preveč
– daljši kot so lasje, bolj zahtevno je pacanje nanje, ker se zmes začne sušiti in lasje zlepijo v čope. Na kakšno razčesavanje pobarvanih las lahko kar pozabim.

Zaključek: Definitivno ostajam na teh barvah 🙂 in priporočam vsem, ki si želijo zmanjšati vnos kemije v telo ali okrepiti poškodovane lase.

Končna ugotovitev: 20 let sem prekrivala svojo naravno barvo in težila k svetlejšim odtenkom ter s tem uničevala lase. Ko pa zdaj gledam fotke za nazaj, sem si pa najbolj všeč v odtenkih svoje naravne rjave barve las in naaajmaaanj v blondnih… Čudno, ha? 😀

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)