Article

Najboljši družinski hotel

… Po mojem skromnem mnenju 🙂 Moram namreč priznati, da smo pri izbiri družinskega dopusta radi kar precej komot. Sovražim pakiranje, resnično ga ne maram, karkoli drugega grem raje delat, tudi likat (pa ga tudi ne maram, mimogrede). Že samo misel na pakiranje za kampiranje, če se že ne gremo ravno Robinzona, mi je grozna. Čeprav kampiram rada, celo otroštvo smo hodili kampirat. Takrat je bilo super, mi je pa zdaj povsem jasno, zakaj sta bila takrat starša celi dan tako napeta, da ju je bilo najboljše pustiti čisto pri miru in samo (nestrpno) čakati na odhod.

Malo boljša varianta mi je dopustovanje v apartmaju, tam vsaj posod, posteljnine in brisač načeloma ne rabimo zraven vlačit. Vseeno pa zahteva nekaj napora in odločitev, kaj rabimo in kaj ne. In kdaj je pakiranje res minimalno? Če gremo v hotel 🙂 Takrat se ubadam samo z oblačili in obutvijo (že to mi naredi dovolj dela), pa najnujnejšo kozmetiko. Zgleda to pride z leti. Ko sva še sama z možem hodila okoli, se s tem nikoli nisem pretirano ubadala. Odkar so otroci (pa tudi nekaj dodatnih let), pa je zgodba malo drugačna 🙂

Ampak ni vsak hotel primeren za dopustovanje z otroki. Noup. Daleč od tega. Če se spomnim našega prvega družinskega dopusta v enem od portoroških hotelov, je bil zelo ponesrečena izbira. Ampak ok, smo preživeli. In se posledično nadaljna leta izogibali počitnikovanju z otroki v hotelu.

Falkensteiner hotel Diadora

Lani pa smo čisto po naključju odkrili ultimativni hotel za res super sproščen dopust z otroki. Tole bo mogoče zvenelo kot reklama, ampak ne dobim nič plačano od zapisanega 😉 Rada pa bi delila naše izkušnje v enem od Falkensteinerjevih hotelov na hrvaški obali ter razloge, zakaj smo šli že dvakrat tja, čeprav ne ponavljamo radi dopustniške/izletniške destinacije.

IMG_0025

Kot že rečeno, pakiranja in priprav je minimalno (Jeeej, za mene!). Letos sta že punci uspešno pomagali pri nabiranju oblačil in pripomočkov. Vse, kar potrebujemo, gre enostavno v naš ne ravno velik avto. Ko pridemo na cilj, je edino delo, ki nas čaka, zložiti stvari iz avta in jih peljati do sobe, pa še tukaj pride na pomoč hotelsko osebje. Nobenega kuhanja, nobenega čiščenja, nobene skrbi, kot samo to, kdaj gremo jesti in predvsem, kaj bomo jedli ob ogromni izbiri raznolike in odlične hrane. Še ena “skrb” ostaja, to je kaj početi med obroki. Kopanje, sprehajanje in vožnje s skiroji, igranje na plaži, v bazenu ali v hotelskem vrtcu, jahanje konjev, skakanje na trampolinu… Ni da ni. Čas lahko maksimalno izkoristimo za tapravo družinsko druženje.

konji

igranje

Falkensteiner je izredno prijeten, domač in otrokom ter družinam zelo prijazen hotel. Imajo celo prostor za mamice z dojenčki, kjer lahko pogreješ čaj, mleko ali kašico ali v miru podojiš otroka. Če se samo spomnim moje dileme, kje pogreti vodo za čaj ali mleko v običajnih hotelih… V jedilnici je ogromno otroških stolčkov, veliko prostora za otroške vozičke in celo slinčke imajo. Sobe so dovolj velike, da si nismo napoti, otroci imajo celo svoj spalni kotiček. Za tamlajšo hčerko so na posteljo namontirali varnostno ograjo in dodali pručko v kopalnico. Če bi želeli, bi dobili tudi kahlico ali otroški nastavek za wc školjko.

otroška sobica

V hotelu je organizirano animirano varstvo za starejše od treh let, za mlajše pa varstvo proti plačilu. Kar pomeni, da lahko starši v miru popijejo kakšno kavico na terasi hotela, brez otroškega direndaja, otroci pa se takrat zabavajo z odličnimi animatorji v hotelskem vrtcu. Tastarejši hčerki je bilo tam tako všeč, da smo jo komaj spravili stran, na zrak in druženje z nami.

risanje

Ker je hotel itak poln družin z otroki (od dojenčkov do najstnikov) ter zelo prijaznega in potrpežljivega osebja, je toleranca za otroški smeh, solze, vriskanje, drenje in vsega, kar so še sposobni spraviti iz sebe, zelo visoka 🙂 Ni čudnih pogledov, ni zavijanja z očmi, ni pametovanja, zakaj otrok joče, ni hude krvi, če se kej polije ali razbije. Vse je sprejeto kot normalno, sprejemljivo in predvsem z razumevanjem.

Še ena zelo dobra zadeva v hotelu: otroški bazen z nizko toplo vodo, z malim toboganom in raznimi atrakcijami, ki nudijo veliko zabave ob in v vodi. Bila sem navdušena, kako sta se punci lepo igrali v vodi brez raznih kanglic, posodic in drugih vodnih igračk (jih nismo niti zraven vzeli). Dovolj je bila voda in pa zanimiv teren bazena. Isto na plaži. Zabavo ob vodi sta našli v kamenčkih, algah in borovih iglicah. Enkrat sta imeli zraven vsaka svojega konja igračko in nastal je cel žur. Domišljija jima deluje na polno 🙂

hotelski bazen za otroke

In nenazadnje ne smem pozabiti omeniti glavne atrakcije hotela (z otroškega vidika, seveda), to je njihova maskota z imenom Falky, ki pride med vsakim kosilom in večerjo na sprehod skozi jedilnico in zabava otroke. Ni bilo obroka, da ne bi tamlajša, takoj, ko se je usedla za mizo, začela klicati in spraševati, kje je Falky.

Aha, še slaba stran dopustovanja v takem hotelu! Ne ravno nizka cena. Zato si ga privoščimo pred oziroma po sezoni, ko je bolj sprejemljiva. Kar nam itak bolj ustreza, ker ne maramo sezonske gužve, ne na cestah in mejah, še manj pa na plaži. Pa še sončne zahode vidimo, ker so dovolj zgodaj, za pravočasen odhod v posteljo 😉

IMG_0049

 

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)