Article

Najboljši bananin kruh

Prezrele banane, ki jih nihče noče pojesti (razen jaz v zelenjavnih smutijih), koščki temne čokolade, ki se za čuda še valjajo po hladilniku, ostanki grškega jogurta in mascarponeja, moje brskanje po Instagramu in rezultat? Najbolj simpl in najbolj dober bananin kruh, kar mi jih je kdaj uspelo naredit! Moram delit!
bananin kruh

Prva stvar, ki me je pritegnila k temu receptu, je bila ta, da so bile vse zahtevane sestavine v domačem hladilniku. Druga pa ta, da sem lahko porabila že zelo mehke rjave banane. Za piko na i pa še zelo hiter in enostaven postopek priprave. Priznam, nimam rada zahtevnih receptov z veliko detajlov v pripravi. Zato so mi takšni in podobni recepti pisani na kožo. Fotk postopka žal nimam, se je telefon-fotoaparat tisti čas polnil 😉

V prvi fazi potrebujemo:
– eno skodelico (2dcl) grškega jogurta (si upam trditi, da bi tudi navaden čvrsti jogurt dobro opravil svojo funkcijo v tem pecivu)
– dve žlici mascarponeja (ker mi je ravno ostal od skutnega peciva minuli dan, v original receptu ga ni)
– dve ali tri zelo zrele banane, olupljene in zmečkane z vilico
– 2 veliki jajci
– noževo konico vanilije
– 4 žlice rjavega sladkorja (jaz sem kombinirala s kokosovim, ki je manj sladek)

Te sestavine zmešamo, tako da začnemo z jogurtom in bananami, temu dodamo mascarpone in jajci, katero vsako posebej umešamo v zmes, na koncu pa še vanilijo in sladkor.

V drugi fazi pa v ločeni posodi zmešamo:
– 1,5 skodelice moke (jaz sem dala rženo in navadno pšenično)
– ščepec soli
– pol žličke sode bikarbone ali vinskega kamna (ali klasični pecilni prašek, pač po željah in osebnih preferencah)
– 1 skodelica ovsenih kosmičev

Suho zmes nežno vmešamo v mokro zmes, ne mešajte preveč, samo toliko da nastane homogena zmes. Dodamo še čokoladne kapljice ali koščke, rahlo pomešamo in vlijemo v namaščen pekač. Pečemo pri 175 stopinj C skoraj eno uro. Ko zapičimo zobotrebec skozi testo, mora biti suh.

No, a ni enostavno? Najtežje je čakanje, da se speče in potem ohladi na jedljivo temperaturo. 😉

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)