Article

Najboljše čistilo za kopalnico

Eno meni najmanj ljubih hišnih opravil – čiščenje kopalnice. Jak! Ne glede na to, katero super duper čistilo sem kupila, nobeno mi tega opravila ni niti malo priljubilo. Ponavadi mi je uporaba kupljene kemije še kak glavobol pridelala. Sicer imam zdaj dva otroka, ki imata zelo rada opravila, ki vključujejo veliiikoooo vode (hehe) in tako jima je pomivanje posode ali čiščenje kopalnice v veliko veselje. Za enkrat. In to poskušam čimbolj izkoristiti. Priznam pa, da jima še vedno premalokrat dam to možnost.

Eden razlog je tudi v tem, da mi ni všeč ideja, da sta punci veliko v stiku z agresivnimi čistili. Vedno me tudi skrbi, da bi jima kaj špricnilo v oko. Zato sem kupljena čistila povsem eliminirala in jih poskušam nadoknaditi z domačimi pripravki. Zadnje čase prakticiram uporabo alkoholnega ali vinskega kisa v ta namen. Ampak je zelo močan vonj, plus, da nekega zadovoljivega efekta ne da. Je sicer povsem ok za razmaščevanje in odstranjevanje oblog vodnega kamna (tudi za wc školjko) ter za čiščenje steklenih površin, za keramiko pa tak-tak. Bi lahko bilo boljše.

In sem poizkusila drugo kombinacijo. Soda bikarbona in limona oziroma v mojem primeru limonino eterično olje. ZAKON! Vam rečem! Uporabila sem eno prazno embalažo od tekočega mila, dala notri par žličk sode in nekaj kapljic olja (ali sok limone), dodala vodo in dobro premešala. Našpricala na gobico in umila vse keramične površine v kopalnici. Umazanija je šla zlahka dol, površina je postala gladka, sijoča in pa dišeeeečaaaaa!! In občutek, ko umivaš stanovanje z naravnimi in varnimi zadevami, je meni neprecenljiv. Plus nobenega drgnjenja rok z milom po vsakem čiščenju, pa nobene suhe in občutljive kože, ki zahteva tono vlažilne kreme, da so bile roke spet kot prej.

Umivanje kopalnice mi je tako postalo malo bolj ljubo opravilo, pa tudi puncam zdaj z lažjim srcem prepustim čohanje umivalnika in bideja. Win win. 🙂

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)