Article

Mandljevo mleko

Ok… mleko ni prava beseda, vem. Mandljev napitek je bolj pravilno, baje. Ni pomembno. Jaz mu rečem kar mleko in meni osebno je najboljši nadomestek kravjemu mleku. In čisto enostavna priprava. Edino “zahtevno” je, da se moram zvečer spomniti in mandlje namočiti čez noč.

Zjutraj jih samo splahnem, vržem v blender, dodam vodo in zmiksam. Razmerje mandlji – voda je 1:4, torej ena skodelica mandljev in 4 skodelice vode.

 3

Nato mešanico precedim skozi gazo, na kateri bo ostala mandljeva pulpa, ki jo temeljito ožmem in iz nje iztisnem še zadnjo kapljico mleka. Pulpo na nek način vedno porabim, če nimam druge ideje, gre v mafine ali simple piškote.

 1

Da si malo izboljšam pravkar precejeno mleko, ga zlijem nazaj v blender, dodam žlico agavinega sirupa, ščep soli in malo vanilije. Še enkrat na kratko zmiksam, da se vse premeša in precedim v steklenico. Voila!

 2

Hranim v hladilniku do 4 dni. Ampak ga prej zmanjka.

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)