Article

Mandljevo maslo

Takoj za meni tako priljubljenim arašidovim maslom, je na mojem seznamu najboljših namazov iz oreškov še mandljevo. Ta zahteva za kanček več dela, saj je treba mandlje popečt v pečici na 180-200 stopinj za cca 10 min (odvisno od moči pečice) oziroma, ko zadišijo po sladkem, je dovolj. Vzamemo iz pečice in ohladimo.

mandlji

V močnem blenderju zmešamo popečene mandlje, par žlic kokosove moke, žlico kokosovega sladkorja in žlico pravega grenkega kakava. Meni je ta kombinacija najboljša, lahko pa bi zmešali tudi samo mandlje ali dodali dodatke po želji. Tu je prostora za domišljijo več kot dovolj.

sestavine za mandljevo maslo

sestavine za mandljevo maslo

Zmiksamo oziroma blender zmiksa v gladko maso, katero predevamo v kozarček in si privoščimo, kadar se nam zlušta kaj sladkega. Prejšnji teden, ko je bila pri meni na pohodu moja blažena menstruacija in z njo povezane povečane lušte po sladkem, je bil lonček mandljevo-kokosovega-čokoladnega namaza v hipu prazen. In to brez slabe vesti 🙂

mandljevo maslo

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)