Article

Lulanje v posteljo

Se zgodi. Marsikateremu otroku, četudi je že dolgo brez plenic. Tako je tudi pri nas. Kljub temu, da sta obe že dolgo brez plenic, sem občasno še vedno deležna nočnega preoblačenja postelje in pranja celotne posteljnine naslednji dan. In med iskanjem morebitnih rešitev za odpravo te nepotrebne nadloge ter med sekiranjem, da je kaj resno narobe in da bi morali it k zdravniku, ugotovim, da to niti ni tako redek pojav. Da se dosti staršev srečuje s tem, celo pri otrocih dosti starejših od mojih. Verjetno mi ni treba posebej povdarjat, kako nerada hodim za “nenujne” zadeve k zdravniku, posebno, kadar mi je vnaprej jasno, da neke meni sprejemljive rešitve ne bo podal. Torej spet ostane na meni, da jo najdem sama. In sem jo. 🙂 Vsaj zaenkrat. Nekaj idej oziroma terapij še imam na seznamu, ampak zaenkrat deluje spodnji recept.

POTREBUJEMO:
– 1 (10 ml) stekleničko z “roll-on” pokrovčkom
– 13 kapljic eteričnega olja ciprese
– 13 kapljic oljne mešanice Valor (moje trenutno najljubše olje)
– tekoče kokosovo (ali katero drugo ustrezno) olje, jaz sem uporabila kar olivno, ker je bilo trenutno edino pri roki

IN NAREDIMO:
Stekleničko napolnimo z eteričnimi olji in dodamo osnovno olje do vrha stekleničke. Zapremo in dobro pretresemo. Vsak večer pred spanjem stekleničko malo pretresemo in nanesemo na otrokov trebuh, predvsem na področje mehurja. Ali si otrok sam namaže trebuh, kot je v našem primeru. Ne bom rekla, da deluje, da ne izzivam g. Murphyja 😉

za težave z močenjem postelje

Ta olja so res svetovna. Zanimivo je, da si enako mešanico sama difuziram, ko se lotevam česa novega, nepoznanega in se k temu težko spravim, da me malo opogumi in da zagon. Dejansko deluje, nevem kako, ampak ker pomaga, ne iščem in ne potrebujem takšne in drugačne (znanstvene) razlage za to 😉

p.s. Če šele spoznavate in preizkušate eterična olja, začnite s parimi kapljicami, da vidite njihov učinek na telo in da se izognete morebitnim reakcijam, alergijam. Količino kapljic zmanjšajte tudi pri otrocih mlajših od 6 let.

POL LETA KASNEJE:
Hčerka je tole mešanico redno uporabljala par mesecev, od začetka nanašanja pa vse do današnjega dne (10. april 2016) nismo imeli nočne nezgode. Porabila je približno polovico mešanice, sedaj pa že kar nekaj časa ne in lulanje je še vedno pod kontrolo. Vedno se zbudi za obisk stranišča ali pa prespi celo noč in ostane suha. Nevem kaj je dejansko pomagalo, ali ta olja ali čas, ampak glede na moje dosedanje izkušnje z eteričnimi olji si upam trditi, da verjetno kar oboje (nimam pa znanstvene podlage ;)).

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)