Article

Kremne testenine s paradižniki in baziliko

Oooooh, tole moram delit! Sedim s polnim želodcem za računalnikom in zapisujem recept za tole odlično jed in čeprav sem ful sita, se mi sline še kar cedijo, mmmmmmm!

Testenine s paradižniki

Vrt je še poln tamalih paradižnikov, bazilika noro raste in cveti, pa tudi nekaj je treba za kosilo pripraviti… Dovolj razlogov, da nastane nekaj tako okusnega, hitro pripravljenega in cenovno ugodnega. 😉

Potrebujemo samo:
– testenine po želji (meni so simpatične školjkice, ker se omaka tako lepo “zasidra” v njih)
– sol
– maslo ali olivno olje
– skodelico razpolovljenih češnjevih paradižnikov
– žlico paradižnikove omake
– četrt skodelice mleka
– male okrogle mozarella sirčke
– liste bazilike
– liste mete (za okras)

Testenine skuhamo po navadilih iz embalaže. Ko so skuhane, jih odcedimo, malo vode pa pustimo v posodi skupaj s testeninami. Medtem, ko se testenine kuhajo, v ponvi pogrejemo maslo ali olje, dodamo paradižnike in omako ter pustimo, da se cca 2 minuti dušijo. Nato zalijemo z mlekom in solimo. Dodamo skuhane testenine, malo premešamo, nato pa še mocarelo ter košček masla. Pustimo, da se vse lepo stopi, v ponev vržemo še listke bazilike, spet premešamo in postrežemo.

Njam! Pravo poletje na krožniku. Glede na trenutno poletno vreme – idealno kosilo! 🙂

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)