Article

Kako se ponovno zaljubiti

… ali ostati zaljubljen. S tem imam v mislih predvsem pare, ki smo že dolgo skupaj, ko je tisti sveži zaljubljeni trenutek že tako daleč nazaj, da se ga samo megleno spominjamo. Vemo, da je bil, občutki o njem so pa že zelo rahli ali jih sploh ni več. Zaljubiti se je dokaj enostavno, pride hitro in iznenada, traja pa samo določen čas. Potem pa pride vmes življenje, če imamo srečo, se zaljubljenost spremeni v ljubezen in če se trudimo, ljubezen ostaja ali celo raste. Ampak kako spet dobiti nazaj tiste metuljčke v trebuhu, ki spremljajo zaljubljenost? To mi je pa uganka. V bistvu se do sedaj nikoli nisem s tem ukvarjala, dokler nisem poleti preko starih dnevnikov obujala spomine na moje prve ljubezni in na začetek moje trenutne zveze in podoživela takratne občutke in doživetja. Potem pa sem dobila na e-naslov link do članka, ki govori o tem, kako in kaj narediti, da tudi po več letih skupnega življenja še vedno ostanemo zaljubljeni v svojega partnerja. Zdel se mi je zanimiv, zato si je prislužil povzetek na mojem blogu. 🙂

two-hearts

Avtor članka predlaga naslednje korake:

  1. Pometimo najprej pred svojim pragom: Ko začneta začetna zaljubljenost in navdušenje pojenjati, se ponavadi začnemo pritoževati nad vsem, kar partner počne narobe. Namesto, da je za vse kriv on/ona, se raje zazrimo v sebe in razmislimo, kako sami reagiramo, delujemo in se obnašamo. Ali pokažemo partnerju, da ga imamo radi in da ga cenimo ali smo preveč zaposleni s pritoževanjem? Ko pride do težav v razmerju, se jih lotimo mirno in zaupljivo, ali se raje razjezimo in zapremo vase? Ali komuniciramo s partnerjem o vsem, kar nas muči ali pričakujemo, da nam bo znal brati misli? Ko se poglobimo v lastno vlogo v razmerju, uvidimo, da težava sploh ni v našem partnerju. Vse je na nas in na vibracijah, ki jih oddajamo. Ko se začnemo zavedati lastnega obnašanja, bomo v razmerje začeli več dajati in po zakonu privlačnosti bomo posledično začeli tudi več prejemati.

  2. Ustvarimo si predstavo o željenem razmerju: Če želimo boljše razmerje, se moramo zavedati, da je naše trenutno razmerje povezano s frekvenco, na kateri se trenutno nahajamo oziroma na kateri živimo. Zato si moramo ustvariti novo predstavo o razmerju, kakršnega želimo in delovati v smeri tega novega razmerja. Začnemo si vizualizirati, da imamo čudovito intimno povezavo s partnerjem. Predstavljamo si, da je pot, po kateri hodimo s partnerjem, polna življenjskih lekcij, blagoslovov, veselja, ljubezni in čudovitih spominov. Osredotočimo se na kvalitete, ki nas na partnerju privlačijo in zaradi katerih smo se sploh zaljubili v njega/njo. S tem, ko si vizualiziramo trajno, ljubečo zvezo, se prestavimo na višjo frekvenco in željeno razmerje začnemo ustvarjati.

  3. Dvignimo svoja pričakovanja: Večina nas pričakuje in verjame, da sreča in strast v razmerju skozi čas zgineta. V kar verjamemo in pričakujemo se tudi dejansko zgodi. Če pričakujemo, da bomo slabe volje, to tudi bomo. Če se zjutraj zbudimo z mislijo, da nas čaka slab dan, bo najverjetneje res takšen. In isto je z razmerjem. Zato si vsak večer pred spanjem v mislih oblikujmo jasno in pozitivno misel o tem, kakšno razmerje želimo imeti. Naprimer: Ob svojem partnerju se počutim srečno in veselo, sem cenjena in ljubljena in vsak dan z njim je čudovit. Nič ne bo škodilo, da s podobno afirmacijo začnemo tudi vsako jutro ter se na njo spomnimo tudi večkrat tekom dneva. 😉 Pomembno pa je, da jo resno mislimo. Tako kot pri vseh afirmacijah.

Vsak trenutek življenja v svet oddajamo določene frekvence. In te frekvence nenehno privabljajo podobne frekvence, s katerimi se harmonizirajo. Torej, če želimo ostati zaljubljeni oziroma se ponovno zaljubiti, spremenimo svoje vibracije z zgoraj navedenimi predlogi in opazujmo, kaj se bo zgodilo. 🙂

(Vir besedila, vir fotke)

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)