Article

Kako izbrati kvalitetna eterična olja

Pri poplavi eteričnih olj na trgu je prava znanost izbrati najboljše, najbolj primerne, najbolj učinkovite in nenazadnje tudi najbolj cenovno ustrezne. Sama sem naredila konkretno raziskavo in se na podlagi mnogih informacij odločila za določeno znamko olj, tale zapis pa je namenjen vsem, ki se še odločate o tem, katera eterična olja izbrati, pri tem pa vam je pomembna kvaliteta, posledično pa tudi učinkovitost eteričnih olj. V kolikor namreč želite zamenjati klasična zdravila izboljšati svoje življenje, zdravje in počutje s pomočjo eteričnih olj in če bi radi iz svojega doma odstranili čim več strupenih izdelkov, je kvaliteta olj bistvenega pomena. S cenenimi sintetičnimi olji žal niste naredili nič. V tem primeru je bolje, da jih sploh ne kupite.

terapevtska vs parfumska e. olja

In kako določimo, ali so eterična olja določene blagovne znamke resnično kvalitetna: torej so brez sintetičnih dodatkov, so nerazredčena, narejena iz prave rastline in ne iz kakšne, ki ji je samo podobna (in cenejša), s pravilnim postopkom destilacije…?

Ko izbirate blagovno znamko eteričnih olj, si poskusite odgovoriti na naslednja vprašanja:
– Kje rastline rastejo (in kako so vzgojene)?
– Kako so olja destilirana?
– V kakšne stekleničke so olja shranjena?
– Kako čista (kvalitetna) so olja?

Ko oziroma če dobite jasne odgovore na zgornja vprašanja in ste z njimi zadovoljni, potem izbira blagovne znamke ali znamk eteričnih olj ni več težka. Pri mojem raziskovanju kvalitetnih eteričnih olj sem zaenkrat dobila odgovore na zgornja vprašanja samo pri moji trenutno izbrani firmi olj in ji zaradi tega tudi ostajam zvesta.

Če se z eteričnimi olji komaj spoznavate, verjamem, da je najbolj mikavno izbrati najcenejša. Tudi pri meni je bilo tako. Ampak! Treba je imeti v mislih, da so visoko kvalitetna olja, ki so pridobljena in testirana po visokih standardih, res dražja, ampak so tudi resnično učinkovita in vredna svoje cene. Če je kaj na tem svetu neprecenljivo, je to naše zdravje, v katerega je vredno vložiti več (pa ne samo denarja, tudi našega časa, zavedanja in predvsem lastne odgovornosti).

In nenazadnje: zaradi raznovrstnosti uporabe eteričnih olj (za zdravje in boljše počutje, čiščenje in kulinariko), za katere na začetku plačamo višjo ceno, pa lahko na drugi strani precej prihranimo (denarja, časa in prostora), ko z njimi nadomestimo morebitna zdravila, vsa čistila za dom in tudi začimbe v kuhinji. Vsekakor vredno razmisliti 😉

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)