Article

Kako in kje najti difuzor

Eni bolj pogostih vprašanj, ki jih dobim v zvezi z uporabo eteričnih olj sta: kje kupiti difuzor in kakšnega izbrati. V zadnjem letu se je krog ljudi okoli mene, ki so si nabavili difuzor in začeli difuzirati eterična olja, močno povečal. In vsi so navdušeni. Kar pa me sploh ne preseneča. 🙂 Kot sem že pisala pred časom, svojega življenja brez difuzorja si ne znam več predstavljat. Skoraj ne mine dan, da ne bi difuzirala vsaj enega olja, največkrat pa kombinacije različnih.
12032933_10153613344934731_7229369557017422026_n

Torej, če preidemo k bistvu: Kakšen difuzor iskati? Predvsem mora biti ultrazvočni, kar pomeni, da razbije molekule vode in olja na milijon in več mikrodelcev in jih “vrže” v zrak, mi pa jih skozi nos dobimo v telo in aromaterapija začne delovati. Druga pomembna lastnost difuzorja pa je, da deluje na hladni način. Torej ne segreva olja v njem in ga s tem ne uničuje. Vse ostalo je sekundarnega pomena: ali ima ambientalno lučko in v koliko barvah, kako puha paro (enakomerno ali v presledkih) ali ima časovno nastavitev delovanja, kako dolgo maksimalno deluje. Meni osebno je pomembno tudi, da se tiho izklopi, ker velikokrat difuziramo zvečer in ponoči in si ne želim, da me kakšno piskanje sredi noči opozarja, da je nehal delovati (nepomembna informacija sredi spanja;)) ter da je možno lučko izklopiti. Ponoči zna biti moteča.

Kje najti nek pameten in cenovno sprejemljiv difuzor? Moj najljubši difuzor je prišel skupaj s paketom eteričnih olj, torej je iste blagovne znamke kot olja in brezhibno deluje že več kot eno leto (trkam! da me ne bo zdaj, ko sem ga pohvalila, zapustil, heh). Ampak samostojno kupljen je za marsikoga predrag. Ko sem kupovala difuzorje za domače, sem prebrskala celoten slovenski splet in cenovno ugodnejšega nisem našla, potem pa sem zavila v Amazonov svet (pri nas pride v poštev angleški ali nemški z neko solidno ceno poštnine), tam pa je toliko izbire, da se komaj odločiš. Od 15 eurov pa tudi do 100 in več. Podobno je na ebayu, s tem da meni osebno kupovanje tam ni simpatično (nevem, zakaj ne) in se ga posledično tudi ne poslužujem.

Še nekaj naj omenim, doma imam trenutno tri difuzorje: “originalnega” – tadragega in dva cenejša, en iz amazona in en iz Lidla. Oba prav lepo delujeta, vidne razlike med njima in tadražjim skoraj ni.

Tako, zdaj pa veselo v nabavo in potem veselo difuzirat za čistejši zrak v stanovanju in za boljše počutje! 🙂

Update, november 2019:

Vse zgoraj našteto še vedno drži, dodajam pa link difuzorja,ki sem ga nabavila na amazon.de in lepo deluje še sedaj, po treh letih. In pa še enega malo večjega: 300 ml-ski aroma difuzor, za difuziranje v večjem prostoru in za dalj časa. Tudi tale je še vedno redno v uporabi. Prav tako ima vsako leto vsaj enkrat Lidl akcijsko ponudbo lepih in kvalitetnih difuzorjev, eden od tam mi je mrknil po cca 2 letih, novi pa sedaj že drugo leto deluje čisto vsak dan.

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)