Article

Kako do lepših in gostejših trepalnic?

Žal nisem med srečnicami z dolgimi in gostimi trepalnicami in sem od začetka tega zavedanja, nekje proti koncu srednje šole (ja, v mojih mladih letih smo hodile v srednjo šolo naravno lepe :)) iskala čudežno maskaro, ki bi dejansko naredila takšne trepalnice, kot jih obljubljajo v reklamah. Naivna mlada duša sem takrat reklamam pač verjela in kupila nič koliko različnih maskar ter pri vsaki upala na čudovite dolge, goste zavihane trepalnice. Dobila pa bore malo od tega. V najhujšem primeru sem se srečala z draženjem in solzenjem oči, v najboljšem pa z lepo namazanimi in poudarjenimi trepalnicami, ampak nikakor ne v stilu iz reklam, kjer pač v veliki večini uporabljajo umetne trepalnice.

Trepalnice kot iz reklame? Ja, s pomočjo umetnih ;)

Trepalnice kot iz reklame? Ja, s pomočjo umetnih 😉

Ampak ok… Z leti sem se s tem sprijaznila. Po odhodu na drugi porodniški dopust in v naslednjih letih, ko sem ostala doma s hčerko, pa sem se povsem odvadila uporabe maskare in mi je vsak nanos tako razdražil oči, da sem jo mogla takoj odstraniti. In uporaba maskare se je pri meni zmanjšala na minimum, mogoče parkrat na leto, ob posebnih priložnostih.

Zdaj pa preizkušam tole: v na novo odprto maskaro sem kapnila eno kapljico eteričnega olja sivke, premešala in dobro zaprla. Pred vsakim nanosom pretresem in potem nanesem na trepalnice. Diši božansko (maskara sama po sebi mi namreč smrdi), maže se zelo lepo, nič se ne razmaže in najpomembnejše!! Oči ne pečejo! Na to idejo sem naletela tukaj in jo želela takoj preizkusiti predvsem zaradi “obljube”, da spodbuja rast in moč trepalnic ter ohranja maskaro dalj časa svežo (ker priznam, ne menjujem je vsake tri mesece). Poleg tega pa sem še izvedela, da sivka blagodejno deluje na suhe in občutljive oči ter ščiti trepalnice pred izpadanjem.

Sivka v maskari spodbuja rast trepalnic in ohranja maskaro dalj časa svežo

Sivka v maskari spodbuja rast trepalnic in ohranja maskaro dalj časa svežo

Pri meni se zaenkrat odlično obnese. Spet imam voljo in veselje vsakodnevno namazati trepalnice. Če bodo pa čez par mesecev zaradi tega bolj goste in daljše, pa javim 😉

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)