Article

Jovo na novo…

Wau! Pa smo spet eno leto zašpilili. In spet bo čas za nov spisek novoletnih zaobljub, želja in ciljev. Sestavim si ga vsako leto, tam enkrat do februarja mi ponavadi uspe. Včasih se zapisanega resno lotim izpolnjevat, vsaj nekaj (najpomembnejših) alinej, večinoma pa ostane zapisan, odložen in pozabljen. Čas steče dalje, leto je naenkrat okoli in spet sestavljam novega. No, če nič drugega, je pa zabavno čez leta prebirati vsakoletne zaobljube, se malo nasmejati starim ciljem, se zamisliti nad ponavljajočimi ali z veseljem ugotoviti, da so se nekateri dejansko uresničili.

new-year-resolutions

Tako bo tudi letos, prve dni januarja bom sestavljala želje in cilje za prihajajoče leto. Že zdaj jih imam veliko v glavi in se že veselim zapisovanja. Tako postane želja oziroma cilj bolj resničen in velikokrat se tudi izpolni oziroma doseže. In prav posebno doživetje je čez eno leto vzeti ta seznam v roke in obkljukati večino zapisanega. 🙂

Januar je eden izmed meni ljubših mesecev, čeprav je zimski, zime pa ne maram. Njegova priljubljenost je bila v otroških in mladostniških letih pogojena predvsem z mojim rojstnim dnevom, zadnja leta se navdušenost nad staranjem EMŠO-ja sicer zmanjšuje, vseeno pa mi ostaja mesec kot tak všeč. Zakaj? Ker predstavlja nov začetek, nov zagon in nove priložnosti, ker se vse umiri od pestrega decembra in ker se začne dan spet vidno daljšati. To pa pomeni, da bomo kmalu spet v pomladi in poletju, juhu! Pa še nekaj je, kar mi je zadnja leta v januarju všeč, včasih pa mi ni bilo – da je relativno najdaljši mesec v letu. Pa še to se zadnja leta občutno krajša in mine kot bi rekel keks. Relativnost časa je prav zanimiv pojav… Kot tudi tole moje nakladanje, razmišljanje in tuhtanje, ko se eno leto zaključuje in začenja novo 😉

No, pa stopimo v še en januar in v nov začetek vsega, kar želimo začeti, nadaljevati ali končati. Naj bo novo leto čimbolj zabavno in naravno, zdravo in veselo ter preprosto srečno.

Best-Happy-New-Year-Quotes-for-BF-GF.png

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)