Article

Eterična olja proti staranju

Spet je čas (se mi zdi), da namenim eno objavo meni tako ljubim eteričnim oljem. In sicer – tokrat sem našla (verjamem, da odlično) anti-aging oljnato varianto, ki jo ob prvi priliki preizkusim. Kajti leta tečejo, gubice hočem nočem nastajajo, emšo se stara… na srečo je moje občutje in počutje še vedno tako kot pri 20-25ih letih 🙂

Mi je pa zelo zanimivo, kako se nam skozi leta spreminja predstava o staranju in kdaj je nekdo dejansko res star. Spomnim se iz svojega otroštva, da sem smatrala za stare že tiste, ki so obiskovali srednjo šolo, ko sem bila sama še v osnovni šoli, pa čeprav že proti koncu. Ali potem v najstniških letih, vsi starejši od 20 let, da o tistih nad 30 niti ne govorim, babi in dedi pa sta bila v mojih očeh itak celo življenje stara 🙂 Zdaj, na dobri sredini tridesetih let, pa se mi zdijo vsi pod trideset grozno mladi in vsi nad štirideset ravno prav stari, hehe…

Spomnim se tudi nakupa svoje prve kreme proti gubam znane blagovne znamke. Bilo je malo pred 25. rojstnim dnevom, ker se mi je takrat pač zdelo, da je že zadnji čas za to (zahvaljujoč reklamam, ki nam vtepejo v glavo, če to dopustimo, da po 25tem letu že NUJNO potrebujemo “anti-aging” zvarke)… Aaaahhh! 🙂 Na srečo zdaj malo drugače gledam na staranje in po tisti prvi in edini kremici proti gubam nisem več posegala po podobnih proizvodih. Takrat mi uporaba ni prinesla nekih (obljubljenih) rezultatov, zdaj pa niti ne uporabljam takih krem, ker mi sestavine niso všeč.

Pred enim letom pa je v moje življenje prišlo eno prav posebno in dragoceno eterično olje, z imenom Frankincense (ali kadilna bosvelija), ki ima poleg številnih drugih zdravju ugodnih vplivov tudi zelo dober učinek na kožo. Ne samo za gube, ampak tudi za brazgotine, odrgnine, suho in razpokano kožo, lise ipd. In to olje, poleg ostalih, sedaj zavzema pomembno mesto v moji kozmetiki.

Recept za domačo anti-aging kremo oziroma serum sem našla tukaj in že nabrala vse potrebne sestavine, da zmešam ta “čudežni” zvarek.
sestavine za domači antiagin serum
1. Jojobino olje odlično vlaži kožo, je ne masti in ne maši por, hkrati pa kožo celi in hrani
2. Olje semen granatnega jabolka deluje proti prostim radikalom in izboljša elastičnost kože, podoben učinek ima tudi olje malinovih semen (ta ima tudi visoko naravno zaščito proti UV žarkom)
3. eterično olje kadilne bosvelije, kateremu že nekaj mesecev pojem hvalospeve
4. eterično olje sivke, ki je zaradi svoje vsestranske uporabnosti nepogrešljivo v domači lekarni in kozmetiki
5. vitamin E (močan antioksidant in pogost dodatek domačim kozmetičnim proizvodom)

V temni steklenički ali kozarčku zmešamo eno žlico jojobinega olja in eno žlico olja semen granatnega jabolka (ali malinovega olja v mojem primeru), dodamo 5-10 kapljic bosvelije in enako količino sivke ter vitamina E. Vse skupaj pomešamo in nanašamo po par kapljic seruma vsako jutro in večer na obraz, vrat in dekolte.

Takole, če se bo kdo spraševal, zakaj zgledam vedno mlajša, je razlog v temle serumu 😉

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)