Article

Nas zdravila pozdravijo?

Se kdaj to vprašate? Navajeni smo, da za vsako še tako malo težavo, letimo k zdravniku, ki nam da “čudežne” tabletke, ki nas pozdravijo. Pa nas res? Je razlog bolezni dejansko odstranjen? Ko začnemo enkrat celostno gledati in sprejemati naše zdravje in telo, hitro ugotovimo, da alopatska medicina ne pozdravi bistva bolezni. Sicer verjamem, da so alopatska zdravila koristna in lahko rešijo marsikatero težavo, ki se je drugače ne da (več), hkrati pa so tudi zelo zlorabljana in pretirano forsirana za težave, ki se jih da rešiti na bolj naraven in manj invaziven način.

Vsako leto poslušam ali berem o ljudeh, ki že za vsak navaden prehlad jemljejo antibiotike (oprostite, ampak – haaloo? Antibiotiki ne ubijajo virusov, ampak bakterije. Torej? Pa ne samo slabe, tudi dobre, ampak to je že druga zgodba…) ali vsak mesec “zdravijo” vnetja ušes z njimi. ‘Zdravijo’ sem namenoma dala v narekovaje, ker če bi dejansko pozdravili, potem se zadeva ne bi pojavljala vsak mesec, ane. Pač zdrava kmečka pamet… In zakaj verjamem, da eterična olja (in tudi ostale “alternativne” naravne metode) resnično lahko pozdravijo določene težave? Preprosto zato, ker verjamem v naravo. Verjamem v njeno raznolikost, moč, uporabnost in namembnost. Kot je rekel Kosobrin: “Za vsako težavo rož’ca raste.”

Ampak ta moč narave je postala v zadnjih desetletjih tako zapostavljena, da se večini zdi prav nemogoče, da nam lahko naprimer pri prehladu pomaga ena navadna čebula…ali soda bikarbona. Ja, je tako enostavno! Če nam lahko pomagajo že zelenjava, sadje in začimbe, kako nam ne bi še toliko bolj pomagala kvalitetna čista eterična olja, ki vsebujejo prav bistvo rastline, zaradi katerega rastlina sploh zraste. Po drugi strani pa se svet sooča z vedno večjim problemom odpornosti bakterij na antibiotike, ravno zaradi zlorabe le-teh za težave, ki bi jih lahko oziroma morali pozdraviti drugače. Kam tak način “zdravljenja” vodi, si skoraj ne upam pomisliti.

Zadnja leta pri nas doma uspešno rešujemo vse zdravstvene težave z naravo. Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje uporabila kakšno zdravilo od zdravnika ali vročino zbijala s paracetamolom. Zadnjo zimsko sezono pa so v naše življenje prišla še eterična olja, za katera sem resnično hvaležna, saj so mi še olajšala postopek ohranjanja našega zdravja in čistega ter zdravega doma.

Spodaj v razpredelnici so povzete bistvene razlike med uporabo eteričnih olj in običajnih zdravil, ko poskušamo nekaj pozdraviti. Spodnji podatki so mi dali pošteno misliti, pa se tega že nekaj časa zavedam. Za ostale informacije priporočam branje tegale članka, po katerem je tabela povzeta. Je zelo “eyes and mind opening”, če si seveda dovoliš to slišati in dojeti. Za dobro lastnega zdravja, zdravja naših otrok in družbe nasplošno močno upam, da bodo ljudje kmalu začeli dojemati, da so za lastno zdravje odgovorni sami, ne tablete in ne zdravniki, še najmanj pa država.

Primerjava EO z zdravili

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)