Article

Eterična olja na potovanju

V kratkem nas čaka malo drugačno potovanje od vseh do sedaj izpeljanih. Običajno smo se napakirali v avto in šli na pot. Krajšo ali daljšo. V hotel ali apartma. V domači deželi ali k južnim sosedom. Od kar so prisotni tudi otroci, je najin avanturistični duh malo zamrl. In zadnja leta izbiramo predvsem bližnje in varne, bolj ali manj poznane in obvladljive destinacije za naš družinski potep ali oddih.

Zdaj pa se je pojavila priložnost, da gremo malo dlje, v povsem tuj kraj in na drugačen način. Itak me skrbi tisoč stvari glede tega potovanja: od samega pakiranja in pravočasnega odhoda, pa pot do letališča in mimo kontrol, polet in pristanek, pa transfer do končnega cilja. Pa tu se še sploh ne konča. Sicer se veselim, da gremo skupaj (prvotni plan je bil, da greva z možem sama), saj sta punci že dovolj veliki, da bosta dojeli dogajanje in sta tudi željni dogodivščin, pa imam vseeno majhen knedl v grlu.

Kako bo to izgledalo, bo vse potekalo po planu, kaj če ne bo, kaj bomo pozabili, kako se bomo znašli, kaj če bo prenaporno… Takšna in podobna vprašanja mi zadnje dni romajo po glavi. In ker na njih nimam pametnega odgovora, je edino, kar mi preostane, verjeti, da bo vse ok.

Nepredvidljive situacije me malenkost manj skrbijo, ker vem, da me bodo reševala eterična olja. Z nami na pot gredo naslednja olja:
sivkino olje, ki je že obvezna oprema v moji torbici (za pomirjanje, ob morebitnih buškah, padcih, urezninah, opeklinah, namesto deodoranta…)
limonino olje (za antimikrobno in antibakterijsko zaščito ter čistočo)
mešanica olj za podporo imunskemu sistemu (za odganjanje virusov in bakterij)
poprova meta (ob morebitni vročini, pikih insektov, utrujenosti, glavobolu, za osvežitev in energijo)
mešanica olj za lajšanje bolečin (proti raznovrstnim bolečinam)
mešanica olj za pomirjanje (in za bolj miren ter globok spanec po razburljivih dneh)
čajevec (za dodatno pomoč pri podpori imunskega sistema).

Seveda pa ne smem pozabiti na
Protistresno olje, ki ga že sedaj pridno voham, da so priprave manj naporne in manj stresne, na poti pa bo tudi moj stalni spremljevalec. 🙂

eterična olja na potovanju

 

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)