Article

Dopust v kampu

Letošnje leto je bilo res radodarno z dopusti, kot da se nam hoče nekdo odkupiti za prejšnja, ko nismo nikamor konkretno šli, razen na kakšne eno ali dvodnevne izlete. 🙂 Prvomajske počitnice smo preživeli z razvajanjem v enem od boljših hotelov na Hrvaškem, junija si privoščili potepanje po evropski prestolnici in za konec avgusta, kot piko na i počitnicam, dodali še morsko kampiranje na letošnji seznam našega dopustovanja. Slednje sprva ni bilo planirano, zahvaljujoč moževi teti in zaradi Elinine velike želje po obisku morja, pa smo izkoristili priložnost in šli preveriti kamp Jezera Lovišća na hrvaškem Murterju.

Enkrat sem že priznala, da si ne predstavljam pakiranja za kampiranje, zaradi česar (pa tudi zaradi pomanjkanja ustrezne opreme) takšnega dopustovanja ne prakticiramo. Letos pa je moževa teta svoj podjetniški duh usmerila v nudenje počitniških kapacitet na Murterju, kjer ponuja v najem popolnoma opremljene počitniške prikolice. Teh je pet, lociranih v kampu Jezera Village in eno izmed njih je za zadnji teden avgusta “prišparala” za nas. S tem mi je prihranila mučno pakiranje vsega potrebnega za udobno kampiranje, oblačila, kopalke in brisače, plus nekaj hrane, pa sem imela v parih urah pripravljeno.

In bilo je odlično! Vedno sem rada kampirala (ko je bilo pakiranje še v domeni mojih staršev) in s tem dopustom sem se spet spomnila, zakaj je to tako fajn. Celi dan na MORSKEM zraku in free as a bird. Edina skrb je bila hrana in kdaj gremo v vodo. Tudi kuhanje in pomivanje posode postane na takem dopustu mala mal’ca. Punci pa sta itak uživali, v to verjetno nihče ne dvomi 🙂

borovci

Meni zelo ljub pogled (in vonj)

Kamp je lep, čist, pregleden, parcele udobno velike, plaža idealna za otroke (kamenčki, nizka mirna in topla voda in tuš). Polno je borovcev, kar je za mene velik plus, ker zrak taaakoooo diši. Pomešan z morsko soljo pa je sploh balzam za nos in pljuča. Prikolice so na super lokaciji, 30-50 metrov oddaljene od sanitarij ter enako do plaže. Naša prikolica je bila pa sploh na super mestu, ker sem imela pregled nad samostojnim odhodom punc na wc in nazaj. Pa bližina plaže je omogočala, da sem si lahko šla mokre kopalke preoblečit kar v prikolico namesto manevrirala z brisačo na plaži. Punci pa sta itak najraje nagici, kar je za otroke na plaži in v morju edino smiselno (po mojem skromnem mnenju).

Igranje, igranje, igranje...

Kamni, borovi storži in pesek… glavni igralni pripomoček

Da pa ne bom vedno samo hvalila, ima ta kamp za mene eno manjšo pomanjkljivost. Manjka mi odprto morje in občutek, da si na otoku. Kamp je namreč v zalivu in s pogledom na celino. Zaliv je sicer super, ker omogoča mirno in toplo vodo (kar je idealno za otroke), je pa zaradi tega lahko malo bolj umazana in kalna. Punci sta se obe tunkali z očali oziroma masko in se hkrati pritoževali, da se nič ne vidi pod vodo. Ampak, ker vse ostalo v kampu štima, je ta pomanjkljivost dokaj enostavna za spregledat.

Dnevi so itak kar zbrzeli mimo, midva sva se konkretno odpočila, punci pa še naigrali, naplavali in natunkali, tako da smo prišli domov spočiti, pogreti in pripravljeni na novo šolsko/delovno/vrtčevsko leto (recimo). Ob prihodu domov pa je Elino že čakalo vabilo razredničarke v drugi razred, kamor je z veseljem zakorakala.

vabilo

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)