Article

Domači prašek za pomivalni stroj

Ja… Spet nekaj domačega 🙂 Ne morem pomagat, sem DIY frik, vsaj kar se takih stvari tiče. Sem se pa dolgo otepala izdelave tega praška. Vsi recepti so se mi zdeli preveč zapleteni ali iz sestavin, ki jih nimam pri roki. Enostavno mi je bilo lažje zaviti v bližnjo trgovino in tam kupiti tabletke ali prašek. Dokler nisem v e-poštni nabiralnik prejela zelo enostavnega in všečnega recepta. Od takrat sem ta domači prašek kombinirala s kupljenim, doker kupljenega ni zmanjkalo, meni se pa ni dalo it v točno določeno trgovino iskat nov (cenovno ugoden) paket in mi je tako ostal samo doma narejen. In deluje. Nič boljše in nič slabše od kupljenega. Velik plus pa sta njegova nizka cena in veliko boljši občutek, ko vzamem čisti kozarec iz stroja in iz njega popijem vodo.

In kako ga naredim? Simple ko pasulj. Ne! Veliko bolj “simpl”.

Domači prašek za pomivalni stroj

Domači prašek za pomivalni stroj

V dovolj veliki posodi zmešamo:
1 skodelico sode bikarbone
1/4 skodelice citronske kisline
1/4 skodelice grobe soli (uporabim ali to, ki je za pomivalni stroj ali kakšno ceneno kuhinjsko)
5 – 10 kapljic eteričnega olja po želji, če uporabljate kvalitetnega terapevtskega, je dovolj nekaj kapljic (tudi, če olja ne dodate, je čisto ok, pač ne diši po olju)

Za malo do zmerno umazano posodo dodam eno žlico praška v temu namenjen prostorček, za bolj umazano posodo pa dam 2 žlici. Če se želimo še bolj izogniti kemiji, namesto sijaja uporabimo alkoholni kis.

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)