Article

Domači piling za obraz

Super zadeva. Pa čisto poceni in enostaven za naredit. Predvsem pa brez škodljivih substanc, ki jih lahko najdemo v trgovinskih izdelkih. Po uporabi kateregakoli kupljenega pilinga (pa sem jih preizkusila kar precej) sem imela vedno čisto izsušen obraz, da je bilo potrebno veliko hidracije za vzpostavitev dokaj normalnega stanja.

domači piling za obraz s pomlajevalnim učinkom

domači piling za obraz s pomlajevalnim učinkom

Tokrat sem si pa naredila domačega. V čist kozarček (najbolje od kakšne kreme s pokrovom) sem vsula sodo bikarbono in jo zmešala s čisto malo vode, toliko da nastane pasta, ter dodala še dve kapljici eteričnega olja. V kolikor nimaš eteričnega olja doma, narediš piling samo s sodo in vodo. Tokrat sem si naredila “pomlajevalni” piling (glede na mojo starost zadnji čas za kakšno anti-aging akcijo, ane ;)) z dodatkom Frankincense olja, ki gladi gube, zdravi akne in brazgotine, sončne opekline…

Obraz umijem kot običajno, potem pa na vlažno kožo potapkam sodo in rahlo vmasiram. Všeč mi je, ker je nežna, hkrati pa dovolj “groba”, da lepo odstrani umazanijo in odmrle delce in pusti za seboj gladko in nežno kožo. Po temeljitem umivanju in brisanju si obraz namažem s kremo, v mojem primeru nočno, ker delam to zvečer.

Naslednjič pa si naredim piling z eteričnim oljem sivke, ki ima tudi blagodejni učinek na kožo.

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)