Article

Domač čokoladni puding brez mleka

Od kar ne jem več navadnega kruha (beri: se na veliko izogibam glutenu zaradi zdravstvenih razlogov), so moji zajtrki veliko bolj pestri kot prej, ko je bilo najlažje poseči po štruci kruha, namazati maslo in marmelado, snesti 2-3 kose in biti za par uric napihnjen, pardon – sit. Zdaj iščem druge variante in kot čokoholik po srcu je ena meni ljubših t.i. “čokoladni puding”.


V bistvu ne gre za pravi puding, kot si predstavljamo ob tej besedi, ampak ker po videzu in strukturi maaaloo spominja na klasični puding, ostajam pri tem imenu. Narejen pa je s pomočjo blenderja iz zmehčanega avokada, zelo zrele banane, ene žlice kakava, malo tekočine, da se lažje zmiksa (voda ali rastlinsko mleko), in sladkor oz njegova alternativa po želji in okusu (sukrin, med, javorjev sirup…).

Če mu dodam žlico ali dve kokosove smetane (tisto, kar se nabere na vrhu pločevinke kokosovega mleka), pride še bolj smetanasto slasten. Za osvežilen okus pa mu vmešam ali sok polovice pomaranče/limone ali dodam pest zmrznjenih borovnic/robid/malin/ribeza… Mmmmmmmm! Pa dober tek!

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)