Article

Cvetačne palačinke

Rada imam nenavadne recepte. Ko v običajno jed dodaš nekaj neobičajnega. In takšne so tudi cvetačne palačinke. Recept sem našla tukaj (zanimiva stran z raznimi recepti za otroke) in to ravno pravi čas, ko sem tuhtala kaj narediti iz velike glave cvetače, ki se je že nekaj dni valjala po hladilniku.

Cvetačo najprej skuhamo in potem skupaj z mlekom in jabolkom zmiksamo v pire. Dodamo eno jajčko in malo sladkorja. V drugi posodi sem zmešala (ajdovo) moko, pecilni prašek, malo cimeta in vanilije. Suhe sestavine sem nato vmešala v mokre, da je nastala gosta zmes, kot recimo za šmorn. Tej zmesi bi lahko dodala še čokoladne kapljice. Js sem jih dodala na par palačink tekom pečenja, ker sem se šele takrat spomnila na to varianto.

IMG_3259

In potem spečemo na vročem olju. Sama še nisem čisto nagruntala peke teh ameriških palačink, zato mi vedno na zunaj nastanejo malo čokoladne 🙂 Ampak so super. Navadne smo pojedli skupaj z marelično marmelado, tiste s čokolado so pa itak zmagovalne, cvetače se sploh ne čuti.

IMG_3236

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)