Article

Čokoladno lešnikov namaz po moje

Ne, ni domača nutela, niti ni podobnega okusa ali podobnega izgleda kot Nutella. Na srečo nismo ljubitelji taprave Nutelle. Punci sta jo tako malokrat jedli, da niti primerjati ne moreta in sta tegale prav z veseljem zlistile, brez komentarjev, da ni tako kot on iz trgovine. 🙂

Dobila sem dobre domače lešnike, dateljni so se mi potikali po omari od zadnje rojstnodnevne torte, kakav pa je itak vedno na zalogi. To je vse kar potrebujemo za ta enostaven namaz. Aja, pa dokaj močen blender ali multipraktik.

Najprej sem z blenderjem zdrobila lešnike, ki sem jih prej za 10 minut popekla v pečici na 200 stopinj, toliko da je zadišalo po njih in da je šla rjava kožica lažje dol. Ko so bili čisto na drobno zmleti, sem jih predevala v drugo posodo. Nato sem v blenderjev vrč vrgla eno konkretno pest razkoščičenih dateljnov, jih malo zalila z vodo in dodala 4 žličke grenkega kakava ter zmiksala v gladko kremo. Nato pa tej kremi postopoma dodajala zmlete lešnike in po potrebi še malo vode, da se je vse skupaj zmešalo v homogeno rjavo maso.

IMG_4769

To je to. Še največ dela ima blender z mletjem, pa potem tisti, ki tole paca, s predevanjem te mase v kozarček. Pride namreč kar precej lepljiva. Dobimo pa zelo dober namaz, brez sladkorja, brez glutena, brez mleka in brez škodljivih maščob ter raznih neizgovorljivih in nerazumljivih dodatkov. 🙂

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)