Article

Čokoladni rjavčki brez moke in mleka

Ni ga boljšega kot res enostaven recept za zdravo slastno sladico, ki je povrhu še “guilt-free” oz. brez slabe vesti, ko si jo privoščimo (seveda v mejah normale ;)). Takšni recepti mi padajo v oči zadnje čase, kot da “vesolje” ve, da imam že zaradi pomanjkanja telesne aktivnosti dovolj slabe vesti, lušt po sladkem pa vedno več. 🙂

Tile browniji so super enostavni, itak! Zakompliciranih jedi se nerada lotevam, sploh če sem omejena s časom. Za tele pa potrebujemo vsega skupaj slabih 10 min za pripravo in 30 min za peko, ko že lahko počnemo kaj drugega vmes.
img_6516

Kaj potrebujemo:
– dve ultra zreli banani
– avokado (ta je tukaj čisto prostovoljno, nujen ni, jaz ga rada skrijem v jedi, tako ga pojejo tudi tisti člani družine, ki ga sicer ne bi ;))
– arašidovo maslo ali katerokoli drugo oreškovo maslo (cca 3/4 skodelice, lahko manj, vseeno uspe)
– čisto malo soli
– 1/4 skodelice medu ali sladkorja (ali kakšnega drugega sladila). Lahko manj, lahko več – odvisno od osebnih preferenc.
– 3 žlice grenkega kakava v prahu
– malo vanilije za aromo
– kokosovo olje za namastiti ponev
– čokoladne kapljice (v primeru intolerance na mleko, izberi temu ustrezne, jaz imam kar tiste iz Lidla. Če se ji pa izpusti, pa tudi ne bo nič narobe.)

Vse sestavine zmešamo skušaj, najbolje kar v multipraktiku ali blenderju, čokoladne kapljice pa ročno vmešamo, da se ne sesekljajo preveč zraven v zmes. Če na njih pozabimo, kot sem jaz, jih posujemo po masi v pekaču.

img_6514

Nadevamo v namaščeno ponev (takšno, ki meri cca 20×30 cm) in damo v pečico pri cca 170 stopinjah C ter pečemo med 20 do 30 min. Ko je zgornja plast zapečena, vzamemo ven in ohladimo preden postrežemo. Notranjost bo zaradi mokrih sestavin vedno “pacasta”. To ni nič narobe, tako pač je 🙂

Browniji oziroma rjavčki, ki zagotovo vedno uspejo, vsaj v primerjavi s tistimi običajnimi, ko moraš do minute natančno peči, da je zgornja plast hrustljava, notranja pa ravno prav mokra.

Enjoy!

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)