Article

Celulit? Ne, hvala.

Spet je tisti čas v letu, ko se začnem zavedat bližajočih toplih/vročih dni in tankih, kratkih hlač in kopalk ter začnem bolj intenzivno delat na tem, da bo čas v teh oblačilih bolj sproščen oziroma manj stresen. S celulitom se ubadam že vsaj polovico svojega življenja. Če bi seštela ves denar, ki sem ga porabila za raznorazne maže in terapije in nevemkajševse, bi me glava bolela. Raje sploh ne vem skupnega zneska.

No, zdaj me je končno srečala pamet, da čudežnim kremicam (ki naredijo več škode kot koristi) ne verjamem več in da delam na drugačen način za lepše in bolj zdravo celotno telo, ne samo za problematični del nog in zadnjice. In rezultat tega je (če se lahko malo pohvalim :)), da imam pri svojih 36ih letih najmanj celulita in najbolj gladko kožo v zadnjih 15ih letih ubadanja s tem problemom.
Migaj, migaj

In moja “skrivnost”? Čisto preprosta, vsaj v teoriji. Več migat, manj žret. Hehe, huda filozofija, ane? 😉 Takle čas lani sem se končno vzela v roke in spremenila svojo prehrano in v svoj vsakdanjik dodala polurno miganje. Telovadba, ki sem jo izbrala, se imenuje FokusT25 in me je čist zasvojila. Od začetka mojega Fokusa pa do danes še vedno redno migam. Po koncu 18 tedenskega programa Fokusa (ki mi je stopil kar nekaj kilogramov in kar nekaj maščob ter preoblikoval telo) je telovadba že postala del mene in v dneh, ko jo izpustim (ali zaradi pomanjkanja časa ali slabega počutja), jo prav pogrešam. Resno. Nikoli si nisem mislila, da bom kdaj pogrešala kakršnokoli telovadbo. V času šolanja je bila to namreč moja največja muka, predmet, ki mi je najbolj grenil šolska leta (poleg kemije in fizike, hehe).

get fit
Celulit (ja, je še prisoten) pa sem se letos odločila napast na naraven način. V kupljenih kremah je čisto preveč kemije in premalo efekta, pa tudi poceni niso. Zato dajem letos priložnost moji novi strasti – eteričnim oljem in med njimi je tudi olje grenivke, ki deluje na pospešitev metabolizma, topi maščobe, zavira apetit, gladi kožo poleg tega pa še ubija rakave celice. Grenivka je tudi moj najljubši citrus (sploh rdeča!) in če imam zdaj vse njene pozitivne učinke zbrane še v flaški olja, je moje navdušenje nad tem oljem čisto na mestu, ane. 😉

Vsak večer po telovadbi in tuširanju si zmasiram problematične predele z mešanico baznega olja in grenivkinega olja. Uporabim dve do tri kapljice na nogo. Olje se vpije zelo hitro, ne pusti mastne kože, jo pa že na otip zgladi in zmehča. Se mi zdi, da bom letos poleti veliko v kratkih hlačih okoli hodla, haha 🙂 Upam samo, da nam bo pravo poletno vreme bolj naklonjeno kot lani.

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)