Article

Čebulni sirup

Za ta domači zvarek sem zvedela pet let nazaj, ko smo se prvič srečali s prehladom pri takrat enoletni hčerki. Že sam recept se mi je zdel, oprostite izrazu, nagnusen. Nisem si mogla predstavljati, kako bom prepričala hčerko, da bo to čudno mešanico sploh pogoltnila. Seveda me je prijetno presenetila in od takrat je ta sirup redno na našem pultu, kadar kdo smrka in kašlja. Punci ga obe brez težav pojesta. Seveda, saj je fino sladek in nič ne peče 🙂

Polovico čebule narežem na krhlje in dam v posodico (drugo polovico tudi razrežem, malo posladkam in dam v otroško sobo, da pomaga redčiti sluz med spanjem). Čebulo v posodici prelijem s tremi žlicami medu (toliko, da je čebula prekrita z medom) in pustim stati vsaj par ur, še bolje čez noč. Med se lepo utekočini, da lahko precedim in to uživamo trikrat dnevno po eno žlico.  Rezultat je utekočinjenje sluzi, katero je potem dokaj enostavno sprati iz nosu in grla s pomočjo fiziološke raztopine.

nastaja čebulni med

nastaja čebulni med

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)