Article

Bananine sladoledne lučke

Simpl’ pa res dobr’… Moji punci sta jih sposobni zmazati za cel krožnik. Jemo jih celo leto, s takimi priboljški nismo omejeni samo na poletni čas. Tudi domači sladoled je redno na jedilniku ne glede na čas v letu. Na ta način namreč najbolj enostavno spravim dovolj sadja (in zelenjave) v naše želodce.

čoko banana njam

Banane imam vedno na zalogi, saj pridejo pogosto prav v smutijih ali kot glavna sestavina za domač sladoled. Kadar so že od zunaj precej rjave in mehke in jih nihče več noče pojesti, jih olupim in narežem na cca 5 cm koščke, v vsakega zapičim zobotrebec in odložim na krožnik, ki ga postavim v zmrzovalnik. Vsaj nekaj ur mora biti notri, da se banane fino strdijo.

Ko se nam zlušta tega priboljška, stopim temno čokolado nad vodno kopeljo, pomočim zmrznjene banane v čokolado in povaljam v kokosovi moki. In zdravo sladkanje se lahko prične.

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)