Article

Arašidovo maslo

Kako je pa to dobro!! Če seveda obožuješ arašide. Klasična trgovinska arašidova masla so meni osebno ogabna, komaj komaj pogoltnem tisto zmes arašidov, nevem kakšnega olja, seveda obvezno dodanega sladkorja in verjetno še kaj… Od kupljenih mi je bil edino res dober tale, ampak je doma narejen še boljši, pa tudi cenejši 😉

domače arašidovo maslo

Potrebujem samo vrečko praženih arašidov brez soli in olja, jih vržem v blender, dodam ščep soli in miksam tako dolgo, da nastane gladka skoraj tekoča zmes. Pri močnih blenderjih je to v kakšni minuti doseženo, pri šibkejših pa je treba vztrajati malo dlje.

Arašidovo maslo predevam v lonček, iz ene 250 gramske vrečke pride cca 200 g masla. Dovolj za nekaj zajtrkov, smutijev ali malic. Osebno mi najbolj paše v kombinaciji z jabolko ali banano, zadnje čase pa ga dodajam tudi v jabolčno-sirotkin smoothie. Božansko!

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)