Article

Adijo, 2019!

Imam občutek, da se je leto 2019 komaj dobro začelo, pa se že zaključuje… Noro, kako beži čas 🙁 Pogrešam leta, ko mi je čas počasneje tekel, ko se je kak mesec celo preveč vlekel. Zdaj vse tako drvi mimo, da se moram prav potruditi in ustaviti v trenutku in samo biti v njem. To je bila ena od mojih glavnih nalog v tem letu (in zahvaljujoč redni jogi celo napredujem). Novo leto mi sicer po eni strani prinaša upanje, da se vse lahko ponovno začne, hkrati pa tudi zavedanje, da ga bo ravno tako prehitro konec. In nevem ali se naj tega veselim ali me naj skrbi.

Leto 2019 je bilo sicer lepo, prijazno in zabavno, hkrati pa tudi polno novih izzivov, tako na službenem kot osebnem in družinskem nivoju. Z vstopom v novo desetletje mojega bivanja na tem svetu, so se mi namreč tekom leta odprla čisto nova vprašanja in zavedanja o smislu vsega skupaj, kar je naredilo to leto še bolj pestro. V decembru pa se mi zdi, da je še eskaliralo vse skupaj, kar se je prej celo leto pacalo…

Letošnji december je prav čuden… in od vseh letošnjih mesecev najbolj naporen. Poleg vseh službenih, domačih in šolskih aktivnosti, ki polnijo dneve in tedne, so tu še vsa miselna dogajanja v moji glavi. Od planiranja in izvajanja, da mesec čimbolj gladko steče, do razmišljanja o preteklem letu ter kaj želim doseči v prihodnjem. Letos se mi dogaja, da me sploh slednje precej bolj obremenjuje kot pretekla leta. Zaradi tega že cel mesec niham med dobrim in slabim razpoloženjem, med pozitivnim in negativnim razmišljanjem. “Je to normalno? Se to še komu dogaja?” so potem naslednja vprašanja, ki mi brodijo po glavi…

In ko nastopi zadnji dan v letu, čutim poleg vsega še pritisk oz. pričakovanje, da “mora” biti 31.12. prav poseben dan s prav posebnim dogajanjem in “čarobnim skokom” v novo leto. In ob vsem tem še narediti presek lanskega leta in splanirati cilje novega. O, joy! Seveda me moja glava najprej spomni na vse, kar ni bilo doseženo tekom leta in kar me moti… Nato pa moram zbrati nekaj moči in pozitivizma ter se spomniti vsega, kar pa je bilo izvedeno in predvsem na vse, kar imam. Pa tega niti ni tako malo, da bi bilo zanemarljivo. Oh, ta človeška narava, ki se najprej posveti negativnim in nedokončanim stvarem…

Poleg vsega tega dogajanja v moji glavi pa mi je najbolj hecno to, da že od nekdaj pričakujem, kako se bo s 1.1. vse zresetiralo in štartalo na novo, da bom od nekod dobila novo energijo in voljo, da izvedem, vse kar do sedaj nisem. Potem pa dejansko nastopi 1. januar, v katerega se zbudimo utrujeni od prejšnjega dneva in noči, gremo do sorodnikov in prijateljev voščit srečnga in zdravga, dan pa mine v počivanju in nedelu. Pride 2. januar in ker je še praznik in dela prost dan, se temu primerno tudi obnašamo. Še vedno vse glavne namere za novo leto stojijo in tudi ta dan mine. Prvi delovni dan v novem letu pa štartamo z običajnim tempom starega leta… Ni novega čudežnega navala volje in energije in vse steče enako, kot se je 31.12. za kratek čas ustavilo. Pri nas sta še dva rojstna dneva v prvem tednu novega leta, ki pobereta svoj delež pozornosti in časa, tako da smo potem že konkretno v prvi tretjini meseca, preden se sploh lahko začnejo novoletne zaobljube in načrti uresničevati. Pa še glavnina teh se nikoli ne izvede do konca.

Ne vem, v čem je bistvo današnjega zapisa. Zdelo se mi je, da moram tole spraviti ven. Upam, da nisem koga preveč zamorila 🙂 Ena od mojih novoletnih zaobljub je namreč tudi ta, da začnem slediti občutkom/ notranjim namigom, da izvedem, tisto kar mi pade na pamet. In tole je bil eden takih.

Za novo leto torej ne bom načrtno postavljala nekih ciljev, ampak bom ostala pri teh, ki so se mi pojavili tekom minulega leta, nadgrajevala že začete ter štartala s tistimi, ki se še pacajo v moji glavi. Predvsem pa se zeeloooo potrudila pustiti za sabo, vse kar mi ne koristi (to je včasih taakooo težko!) in z odprtim umom sprejeti vse, kar bo življenje prineslo na pot. Pri vsem tem pa usmerjala fokus na vse dobro v našem življenju, hvaležnosti ni namreč nikoli preveč.

Vsem, ki ste zajadrali na tale zapis in ga uspeli prebrati želim, da bo leto 2020 zdravo, zabavno, polno dogodivščin, potrpežljivosti in prijaznosti.

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)