Article

Stres, pojdi stran!

Ooooh, kako si želim, da bi tole olje spoznala nekaj let prej. Ali eno desetletje prej, ko sem delala v zelo stresnem okolju in prebedela marsikatero noč zaradi situacij, ki jim takrat nisem bila kos. Zdaj se mi zdijo nepomembne in malenkostne, takrat pa so bile kot slon sredi male sobe. Pa obdobje po koncu prvega porodniškega dopusta in neuspešno iskanje zaposlitve, ko sem bila pod stresom pred vsakim razgovorom in pred vsakim čakanjem na odgovor. Brrrrrrr! Nekaj, kar ne privoščim nikomur. Privoščim pa vsakemu, ki se velikokrat znajde v stresnih situacijah, tole olje.
stress away

Stresni dnevi se v našem življenju seveda še vedno pojavljajo. Ampak zadnje mesece jih je precej manj oziroma so lažje obvladljivi. Kadar je kdo pod stresom, je zelo neprijetno tudi za vse ostale v njegovi bližini. Priznam, da sem zelo naporna ob takih dneh. Prav tako mož, on verjetno še bolj, ali pa se samo meni tako zdi, hehe. 😉 In najino stresno počutje seveda vpliva tudi na punci, ki pobereta vso slabo energijo kot spužve. Verjetno si z lahkoto predstavljaš, da potem vzdušje ni niti malo prijetno. Takrat vedno difuziram eterično olje Stress away in vzdušje se takoj popravi.

Verjetno nam je vsem jasno, da je pretirana količina stresa v vsakdanjem življenju odlična osnova za raznorazne zdravstvene težave. Torej je zmanjševanje le-tega ena od bistvenih nalog za ohranjanje zdravja. Na kak način se tega lotimo, je stvar posameznika, izbire je dovolj, tale oljna mešanica pa je lahko v veliko pomoč, kadar so ostale možnosti neizvedljive ali pa kot dodatek ostalim sprostitvenim metodam.

stress away

Eterično olje Stress away je mešanica olj copaibe, limete, cedre, vanilije, ocotea-e in sivke. Ker že diši zelo prijetno, ga lahko uporabljamo kot pafrum. Pred odhodom na teren, si kanemo kapljico na zapestja, za vrat ali za ušesi. Kadar se znajdemo v stresni situaciji in če imamo olje pri roki, ga samo odpremo in povohamo. Res neverjetno, da že samo vohanje pomaga. Z njim si lahko pripravimo super sproščujočo kopel po dolgem napornem dnevu.

Olje pomaga tudi pri različnih občutkih: pri strahu, negotovosti, napetosti, razdraženosti, paniki, nemiru… skratka pri vseh situacijah, ki v nas povzročajo nemir in stres. Pomaga pa tudi proti nespečnosti, kapljico namažemo na palec na nogi ali z njim in osnovnim oljem zmasiramo cela stopala.

Želim nam čimmanj stresnih dni. 🙂

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)