Article

Eterična olja za srečo

Ali na kratko srečno olje. Tako ga je poimenovala hčerka, ko sem jo prvič namazala z njim, da bi ji pomagal pregnati slabo voljo, s katero se je zbudila. Zdaj me vedno, ko je žalostna ali jezna in ko tahujša žalost/jeza mine, prosi, če lahko povoha srečno olje. Pa tudi kadar ni slabe volje, ga rada voha. Kadar gresta zjutraj s težjim srcem od doma (kar se sicer redko zgodi, ker v šolo in vrtec gresta radi), jima namažem kapljico olja za ušesi in po srčku.

Eterično olje za srečo in veselje

Eterično olje za srečo in veselje

Eterično olje Joy je mešanica cvetličnih in citrusnih olj in sicer: bergamotke, ylang ylanga, geranije, limone, semen koriandra, mandarine, jasmina, kamilice, palmarose in vrtnice. Skupaj tvorijo prav poseben sladek eksotičen vonj, ki nas razvedri, izboljša razpoloženje in pomaga do boljšega čustvenega počutja.

Kadar ga uporabljam kot parfum (ima zelo prijeten “parfumski” vonj), si namažem predel za ušesi in na zapestju, me prav privzdigne, polepša pogled na svet in pomaga k boljšemu začetku dneva.

Kadar se počutim depresivno, pa nimam nekega konkretnega razloga za takšno počutje, oziroma ga ne znam opredelit, povoham to olje, da me razvedri.

Če se kakšno jutro zbudimo malo sitni oziroma vstanemo z levo nogo (ali kako že rečejo), ga difuziram, da izboljša splošno razpoloženje v sobi.

Olje je lahko v pomoč tudi pri zoprnih menstrualnih krčih ter pri muhastem predmenstrualnem počutju. Osebno preverjeno. 😉 Upam, da bo delovalo tudi pri muhastih najstnicah, ki jih dobimo čez 6 do 10 let, hehe…

Vsekakor je to odlično olje za (bolj) veselo razpoloženje, kot že samo ime pove.

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)