Article

Kako lažje prebroditi izpitno obdobje

Včeraj me je prijateljica vprašala, če obstaja eterično olje za pomoč pri učenju in opravljanju izpitov. Seveda obstaja. 😀 Zadnjih šest mesecev, kolikor berem o teh oljih (in berem, raziskujem res vsako prosto minuto in po vsaki novi informaciji sem bolj navdušena!), vedno znova ugotavljam, da dejansko obstaja olje oziroma kombinacija olj za vse! Resnično. V naravi je rešitev za vse… pa o tem kdaj drugič.

Tukaj naj samo na kratko opišem eno prav posebno mešanico eteričnih olj pod imenom “Clarity”, ki je lahko odlična pomoč pri učenju, pomnenju, koncentraciji, fokusiranju in zbranosti. Narejeno je iz kombinacije 12ih eteričnih olj, med drugim vsebuje tudi baziliko, poprovo meto in rožmarin, za katere je splošno znano, da spodbujajo mentalno bistrost in zbranost.

In ko se začnejo kopičiti izpiti, testiranja in preverjanja znanja, ko je vsak dan treba predelati veliko različne snovi, je lahko že samo misel na vso to količino znanja, ki jo moramo nekako spraviti v našo glavo, grozljiva, predvsem pa zelo obremenjujoča. Poleg tega pa so se končno začeli lepi pomladni dnevi, ko te vleče ven, gora knjig na mizi pa pravi, da to še nekaj časa ne bo možno… Aaah, sem se kar prestavila skoraj 20 let nazaj, ko smo takle čas gulili pet predmetov hkrati in se pripravljali na maturo. Brrrr… In potem še nadaljnih pet let na faksu… Nič kaj zabavno. In ker vidim pri ostalih oljih, ki jih uporabljamo, da resnično delujejo, si upam trditi, da tudi tole olje, ki ga sicer še nimam doma, lahko naredi bistveno razliko pri spopadanju z zgoraj opisanimi situacijami. Plus vsa pozitivna pričanja uporabnikov, ki jih lahko najdemo, če malo pobrskamo po internetu.

Torej, 10 načinov uporabe Clarity eteričnega olja:
1. difuziramo, kadar delamo na kakšnem projektu, ki zahteva večjo koncentracijo
2. nanesemo na zapestje in na senca, ko potrebujemo več energije
3. vdihavamo direktno iz stekleničke, kadar želimo na hitro zbistrit glavo
4. difuziramo med učenjem ali pred samim izpitom (če je to možno) za večjo zbranost
5. nanesemo na zapestja ali senca ali vrat, da odpravimo glavobol
6. kanemo nekaj kapljic olja na košček vate in vstavimo v zračnik v avtu, da preprečimo dremavost/zaspanost med vožnjo
7. vdihavamo, da odpravimo mentalno izčrpanost
8. kanemo nekaj kapljic na dlani, ju podrgnemo skupaj, si z rokami pokrijemo obraz in globoko vdihnemo, da uravnovesimo razpoloženje in čustva
9. razredčimo z vodo in uporabimo kot osvežilec zraka. Prostor oziroma dom odišavi in osveži, da deluje svež in čist, četudi ga nismo že nekaj časa generalno očistili 😉
10. nekaj kapljic kanemo na zadnji del vratu, da odpravimo napetost.
(vir)

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)