Article

Kako hitro umirimo hiperaktivne otroke

Kadar rabim “instant” rešitev za umiriti malo preveč aktivne otroke, kar se ponavadi zgodi nekje po šesti uri zvečer, ko potegnejo na plano še zadnje atome energije, difuziram eterično olje imenovano Peace&calming ali po naše Mir & pomiritev. Že ime tega olja mi je strašno všeč, vonj še bolj, njegov učinek pa najbolj. Eden mojih najljubših. Ne uporabljam ga vsakodnevno, ampak ob vikendih, da malo podaljšamo jutranje spanje otrok ter ob turobnih zimskih dneh, ko smo cele dneve notri in se nam proti večeru že malo meša. Takrat ponavadi tudi otroci čisto podivjajo in jih tole olje fino umiri ter pripravi na večerni ritual pred spanjem, brez divjanja.

Eterično olje Peace&calming

Eterično olje za pomiritev in dober spanec

Eterično olje Peace&Calming je mešanica olj: mandarine, pomaranče, ylang ylanga, pačulija in modre kamilice. Glede na način in namen uporabe zelo spominja na Stress away, čeprav vsebuje druga olja. Uporabljamo ga lahko na več načinov:

  • za razprševanje po prostoru, da umirimo preveč aktivne otroke in da lažje in hitreje zaspimo

  • za sproščujočo masažo ga zmešamo z baznim oljem in nanesemo na kožo

  • za sproščujočo kopel po dolgem in napornem dnevu. Da se olje bolje razporedi po vodi, ga je priporočljivo zmešati s kopalno (ali epsom) soljo ali z gelom za kopanje.

  • za pomoč pri depresiji, stresu, napetosti, živčnosti, zaskrbljenosti… namažemo na zapestja ali za ušesa.

  • odlično služi tudi kot parfum.

Želim vam mirne in sproščujoče dni, razigrane a obvladljive otroke ter globok spanec vsako noč. S temle oljem je vse to lažje doseči. Preverjeno. 🙂

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)