Article

Gremo v savno?

Poletje je nastopilo v vsem svojem sijaju, midva z možem pa jo sredi prave vročine in sparine mahneva v savno. Norca, bi kdo rekel 🙂 No, tokrat je bilo prvič, da sva bila sredi poletja v savni. Sicer jo šparava za jesen in zimo, ko se paše it pogret na 80 ali 90 stopinj. Ampak tudi tokrat je kljub zunanji vročini pasalo švicati v savni. Izbrala sva že nekaj časa nagledan wellness center Natura na Rogli in se na otrok-prosti-dan odločila za izlet na Roglo in obisk tamkajšnje savne.

Izlet po Rogli

Izlet po Rogli

In bilo je odlično. Rogla je že sama po sebi en krasen kotiček v naši državi. Z veseljem jo obiskujemo tako pozimi, ko nudi čudovito zimsko idilo, kot tudi poleti, za pobeg pred vročino v dolini. Vedno nas očara, poživi in napolni z energijo.

Po kavici na hotelski terasi in sprehodu po Planji in Košuti, sva se odpravila v savno in bila navdušena! Prekrasen ambient, pestra izbira savn, prostornost, udobnost, mir, prijaznost osebja, prijetne vonjave po zeliščih, zunanja terasa z džakuzijem in nenazadnje finska savna s panoramskim razgledom Rogle.

Švicanje z razgledom :)

Švicanje z razgledom 🙂

panoramski pogled

panoramski pogled v savna centru

Naj omenim še to, da sva obiskala že kar nekaj savna centrov v Sloveniji, od tabližnjih (celjska mestna savna, v Laškem, Dobrni in Zrečah) in bolj oddaljenih (Šmarješke toplice, Podčetrtek, Rogla, Mariborsko pohorje) in sva kar precej izbirčna, ampak tale na Rogli je definitivno med najinimi favoriti. Piko na i pa je vsekakor dodala pestra ponudba sadja (poleg običajnih jabolk, so se zraven čajnika bohotile maline, breskve, marelice, ribez, jagode ter rozine in brusnice). Edina slabost te savne je bilo zgodnje zapiranje (ob devetih zvečer). Nič se ne bi pritoževala, če bi bila odprta še uro ali dve dlje, da bi lahko imela še nočno savnanje. 😉

Semkaj se definitivno še vrneva. Če ne prej, v zimski idili vsekakor.

Posted by

Žena, mama, gospodinja,... Navdušena nad naravnimi rešitvami, preprostimi zdravimi recepti in naravnim zdravjem. Oboževalka zdravega načina življenja s pomočjo narave, pozitivnih misli ter kvalitetnih eteričnih olj :)